IMGP4847_edited.jpg

Over mij

Hi! Wat leuk dat je meer over mij wilt weten. Ik ben Saskia, 25 jaar en ik woon in Rotterdam samen met mijn vriend, en hond Bella.  Ik ben ontzettend gek op wijn en alles waar je daaromheen kan bedenken. 

Mijn liefde voor wijn is in Frankrijk ontstaan. Ik heb hier 7 jaar gewoond, in de regio Rhône Alpes, tegen de Zwitserse grens aan. Ik denk dat iedereen wel weet dat in dit mooie land prachtige wijnen worden gemaakt. Naast dat ik van een goed glas Franse wijn houd, ben ik mij ook gaan verdiepen in wijnen buiten dit land. Tegen een wijnreis zeg ik tegenwoordig absoluut geen nee meer. Toen ik een half jaar in Argentinië heb gewoond en veel heb rondgereisd in Zuid-Amerika, heb ik natuurlijk ook verschillende wijnhuizen bezocht. Hier ontstond een nog grotere liefde voor wijn. Naast dat ik het lekker vind om te drinken, wilde ik er nog veel meer over leren.

 

Naast het proeven van de wijnen wil ik nu ook snappen hoe wijn nou eigenlijk wordt gemaakt en wat een wijn zijn karakteristieken geeft. Ik ben een wijncursus gaan volgen bij Wijnkoperij Platenburg. Deze werd gegeven door Nadien van Le Club des Vins, Hier heb ik SDEN 2 en SDEN 3 gevolgd. Daarnaast heb ik een wijn spijs cursus gevolgd om ook deze combinaties nog mooier neer te kunnen zetten. Voor de cursussen ben ik met veel succes geslaagd. Eind augustus 2020 ben ik gestart met de Vinologenopleiding.

Ik vind het leuk om bezig te zijn met mijn passie en mijn kennis hierover over te brengen. Ik organiseer wijnproeverijen bij je thuis of op locatie. Daarnaast houd ik een Instagram account bij waarnaar mijn website is vernoemd, namelijk Saskia en wijn.  Ook vind ik het ontzettend leuk om de keuken in te duiken. Alle wijn spijs combinaties die op mijn Instagram te vinden zijn, en meer kun je vinden onder mijn recepten. Ook deel ik soms leuke dingen op mijn blog waar ik graag over schrijf, zoals wijnen die ik heb geproefd,  wijnreizen, tot aan tips van  wijnboeken die in de kast staan. 

Ik vind het leuk om mijn liefde voor dit onderwerp over te brengen, op een laagdrempelig niveau. Wil je meer over mij weten of heb je een vraag? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.