Zoeken
 • Saskia Gelissen

Cheesecake - Sous vide

Ik heb vaak periodes dat ik heel erg into de toetjes ben. En andere periodes waarin ik veel liever een voorgerechtje maak. De laatste tijd heb ik zin in alles, it's all about balance. Ik kwam een recept tegen voor een cheesecake die je in de sous vide maakt. Aangezien deze vaak op mijn aanrecht te vinden is de laatste tijd wilde ik er ook wel eens een toetje uit maken. Ik maak deze cheesecake in een weckpotje. Deze kan je goed afsluiten voor je ze in het water plaatst en laat je makkelijk afkoelen op het aanrecht voor ze de koelkast in gaan. Bonus: het ziet er 's avonds bij het dessert ook nog eens leuk uit! Ik krijg nu alweer zin om het nog eens te maken. Vrienden en familie die dit bij mij hebben gegeten en zelf een sous vide hebben, konden het niet laten om mijn recept zelf ook eens te maken!


Wijn spijs:

Een cheesecake zoals deze is heerlijk romig maar heeft ook de nodige zuren door het citroenaroma en de frambozen. Ik koos daarom voor een dessertwijn die complimenteert met de nodige zuren en fruitigheid. Deze Muscat de Rivesaltes van Cazes heeft mooie aroma's van honing, perzik, abrikoos, citroen en tropisch fruit. Doordat de druif veel smaak heeft past deze ook goed bij romige desserts. Je kunt ook kiezen voor een sauternes, welke dankzij de sauvignon blanc druif mooie zuren heeft gekregen die hier ook goed bij zouden passen.


Recept voor 2 weckpotjes van 125 ml

Benodigdheden:

 • 200 gr roomkaas (zoals monchou)

 • 20 gr crème fraîche

 • 40 gr suiker

 • 1 ei

 • Citroenaroma

 • Merg van 1 vanillestokje of vanille-aroma

 • Frambozen of ander fruit ter garnering

Bereiding:

 1. Bereid de sous vide voor op 80 graden.

 2. Meng met een garde de roomkaas, crème fraîche en suiker.

 3. Wanneer het mooi egaal is voeg je het ei toe.

 4. Klop dit met de garde tot een mooi egaal mengsel. Het beste is om nog iets langer te kloppen zodat het ei mooi luchtig wordt.

 5. Voeg het merg van een vanillestokje, of een beetje vanille-aroma toe.

 6. Voeg een beetje citroenaroma toe. Ik doe dit altijd een beetje naar smaak. Heb ik zin in een hele aanwezige citroensmaak of juist niet? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om citroensap toe te voegen. De smaak is dan alleen iets minder intens in het eindresultaat.

 7. Vul de weckpotjes. Let daarbij wel op dat je nog voldoende ruimte hebt om ze te kunnen sluiten.

 8. Plaats vervolgens de potjes in het voorverwarmde water. Het water is heet, dus pas op je vingers. Ik zet ze eerst op een schuimspaan en plaats ze zo voorzichtig in het water. Laat de cheesecakes gedurende 90 minuten garen.

 9. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Plaats ze vervolgens in de koelkast tot vlak voor je ze gaat eten.

 10. Ik vind het altijd heerlijk om het te serveren met frambozen, maar dit kunnen natuurlijk ook aardbeien of ander soort (vers)fruit zijn!


Recente blogposts

Alles weergeven